2015-09-11 12:12:17• hírek • Szatmar.ro

Hosszabb lesz a téli vakáció, később kezdődik a nyári szünidő

A tanügyiminisztérium - jó román szokás szerint - a tanévkezdés előtt négy nappal változtatott a 2015-2016-os iskolai év összetételén. Ennek értelmében hosszabb, vagyis három hetes lesz a téli szünidő, viszont csak június végén veszi kezdetét az úgynevezett nagy vakáció, vagyis nyári szünidő.

Nézzük a részleteket! Mint ismeretes, a tanév 2015. szeptember 14-én kezdődik el minden romániai iskolás számára. Az első vakációnak pedig, mint ahogyan az lenni szokott, csak a kisiskolások örvendezhetnek október 31. és november 8. között. Az általános iskola felsőbb osztályaiba járók, a középiskolások és az egyetemisták november első hetében sem pihennek.

Az első, mindenki számára érvényes vakáció, a karácsonyi szünidő lesz majd, ami 2015. december 18-án, a tanórák végeztével kezdődik és 2016. január 10-ig tart majd. Az előző évektől eltérően, ebben a tanévben kettő helyett három hetes lesz majd a téli pihenő. Az első félév azonban nem zárul le csak február 6-án.

A két félév között egy újabb egy hetes szünidőnek örvendezhetnek a tanulók február 6. és 14. között.

A második félév első fele április 23-áig tart, amikor is a diákok tavaszi vakációra jöhetnek. A szünidő előtt azonban április 18-22. között kerül sor az iskolán kívüli hétre, melynek kereteiben zajlik majd a „Tanulj többet- légy jobb" program. A tavaszi vakációt követően a nem végzős diákok 2016. június 24-ig kell iskolába járjanak.

A nyolcadik osztályos diákok számára a tanév 2016. június 16-án zárul, míg az érettségizők számára június harmadikán. Ezt követően az általános iskolát végzők egy hetes, míg a középiskolát végzők négy hetes tudásfelmérőn kell bizonyítsák rátermettségüket.

A 2015 - 2016 tanév 36 iskolai hétből áll, ami azt jelenti, hogy 177 napon keresztül tart az oktatás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: